Våren er min favorittårstid. Blomsterknuppene langs veien som strekker seg mot varmen og prøver å finne en solstråle å klamre seg fast i.  Solstrålene som varmer lårene mine gjennom de nye jeansene – som er et hakk lysere enn de jeg har brukt hele vinteren.  De nye, hvite sneakersene jeg er livredd for å få en mørk flekk på. Smilet, som plutselig skinner om kapp med solstrålene . Humøret. Gleden. Forelskelsen.

Det virker som om alle kommer ut av hiet i det øyeblikket solen begynner å skinne.
Kan noen bare trykke på pauseknappen og la denne årstiden bli her for alltid? La oss droppe regnet. De grå skyene. Snøen. Ja, til og med sommeren.

For selv om en del av meg elsker sommeren – selv om sommeren på mange måter er enda bedre enn våren, er det også en årstid jeg alltid gruer meg til.

Jeg gruer meg til bare føtter. Korte kjoler. Nakne lår.

Usikkerheten.

Den bleke huden, blodårene og cellulittene som plutselig skal vises frem.
De ekstra kiloene jeg aldri rakk å trene bort før sommeren plutselig var her.

..Men det finnes ingen pauseknapp. Det kommer til å regne. De grå skyene kommer til å dekke himmelen – til og med når det passer dårlig.  Og sommeren, den kommer. Uansett om jeg gruer meg eller ikke.

Så hva gjør man? Jo, man aksepterer det.  Man tar litt sol. Farger håret. Fikser tærne. Føler seg freshere. Og innser at de ekstra kiloene man har lagt på seg i løpet av vinteren egentlig ikke er så farlige. De utgjør ingen forskjell.

..Og så finner man frem til sommerens fineste kjoler.  Kjolene som er så fine at hverken du, eller noen andre noen sinne kommer til å tenke over den bleke huden, blodårene eller cellulittene. Kjolene som gir deg selvtillit, selv når du er usikker.  Kjolene som sørger for at sommeren i år, blir den beste sommeren noensinne.

Kjoler som denne. 

GET THE LOOK!

Kjole fra KappAhl

Hår av Anna Gwendoline Mellouk, Hope Hair Posthallen
Bilder av Nathalie Ekornes Brandal

Read previous post:
ETT SKJØRT, TO STILER

Close