Noen ganger er ansiktet mitt rundt som en fotball. Andre ganger, som for eksempel når jeg setter opp håret i en ball på toppen av hodet, ser ansiktet mitt litt mer ovalt ut. Med andre ord; jeg har et merkelig ansikt og har derfor vært innom utallige optikere, uten å finne de perfekte brillene til mitt ansikt og min ansiktsform.

Så hva gjør man når sinnarynken har blitt enda tydeligere fordi man myser hver gang solen skinner, og når man sitter foran dataen på jobb mens bokstavene skaper et kaos istedetfor ord? Jo, da møter man Stine Westlund i håp om at hun kan hjelpe. Stine driver bloggen “Eye For Spectacles“, jobber som brillestylist hos Specsavers og er lidenskapelig opptatt av briller. Og heldigvis tenker hun litt utenfor boksen.

Å kjøpe briller kan være utfordrende.
Utvalget er stort, og det er ofte vanskelig å vite hva som funker, og hva man bør holde seg unna. Jeg klarer aldri å avgjøre om jeg kler, eller ikke kler, briller. Så jeg må alltid ha med meg en venn. Eller ti. Og ender opp med å aldri klare å bestemme meg. Men så er det jo slik, at briller egentlig er ganske kult. Faktisk så viser undersøkelser som Norstat gjorde for Specsavers i 2016, at så mange som halvparten under 30 år synes det er sexy med briller! Om det ikke er en motivasjon til å juge på seg dårligere syn ved neste synsundersøkelse, så vet ikke jeg! (Neida, seriøst. Ikke gidd å jug. Kjøp deg heller briller uten styrke.)

Anywhoo..Briller har blitt et tilbehør, og kan både fremheve looken, utrykket og personligheten din. Bare se hvordan disse to ulike brillene endrer hele ansiktet mitt:

For å gjøre livet litt enklere for deg har jeg samlet noen av Stine og Specsavers tips til hvordan du kan finne den perfekte brillen, i tillegg til en liten guide til hvilken brillemodell som passer best til din ansiktsform.

 

 

RUNDT ANSIKT

Runde ansikter er gjerne ganske korte med bredere panne, runde kinn og avrundet hake. Har du en rund ansiktsform, bør du vurdere mer kantede modeller som trekker oppmerksomheten til øvre del av ansiktet, og unngå ovale eller runde innfatninger.

 

 

FIREKANTET ANSIKT

Dersom ansiktsbredde og lengde står i forhold til hverandre, og du har bred panne og kraftig kjeveparti, tilhører du trolig denne kategorien. Til denne ansiktsformen bør du vurdere oval eller rund innfatning, da dette myker opp hakekonturen. Unngå kantede innfatninger, da disse vil fremheve de kantede ansiktstrekkene dine.

 

 

DRÅPEFORMET ANSIKT

Om du har dråpeformet ansikt er hakepartiet ditt bredere enn pannen og mer markert enn pannen. Du bør velge innfatning som drar fokuset vekk fra den nedre delen av ansiktet og opp mot øynene. Cat eye-formen passer perfekt til denne ansikstfasongen!

 

 

HJERTEFORMET ANSIKT
Hjerteformede ansikt er ofte små, og nedre del av ansiktet er ofte smalt, mens pannen og kinnbena er markerte. Pass på at du ikke kjøper for bred innfatning. Utover det kler denne ansiktsformen de fleste brilleinnfatninger som runde, firkantede og pilot.

 

 

REKTANGULÆRT ANSIKT

Rektangulære ansikt har generelt dypere panne, lengre nese eller firkantet hake. Dersom du har rektangulært ansikt anbefales innfatninger med kraftig øyenbrynslinje slik at ansiktet ditt virker bredere. Unngå flate innfatninger som vil få ansiktet ditt til å virke lengre.

 

 

 

DIAMANTFORMET ANSIKT
Diamonds are forever. Heldiggris. Har du et diamantformet ansikt har du høye markerte kinnben der ansiktsformen din buer innover fra pannen til haken. Ansiktet ditt passer perfekt til en rekke forskjellige innfatningsformer – men pilotbrillen er et veldig godt valg.

 

 

OVALT ANSIKT
Ovale ansikter er jevnt formet og mykt avrundet. Har du et ovalt ansikt vil nesten alle innfatningsformer passe deg. Hvorfor ikke være litt dristig og prøve noen moderne, vinkelformede modeller?

 

Noen ekstra tips på veien:
1. Lang nese? Velg en brille med lav nesebro. Har du kort nese velger du en brille med høy nesebro.
2. Tettsittende øyne? Velg en innfatning som er mørkere i kantene og lysere ved nesepartiet.
3. Bredt mellomrom mellom øynene? Velg en brille med mørkere farge ved nesepartiet og lysere ved kantene.

Husk; Øyet bør alltid falle midt i glasset, og innfatningene skal ikke klemme ved tinningen. Brillen skal ikke hvile på kinnet, heller ikke når du smiler. Du skal også selvfølgelig føle deg vel.

Lurer du på noe? Legg igjen en kommentar eller send meg en e-post da vel!

Read previous post:
THAT BLUE BLUE

Close