Kjære Øre, Nese, Hals-lege. Du jeg var hos i dag. Du som skulle sjekke ørekanalene mine og den bittelille skeivheten i nesen min. Du som plutselig begynte å snakke om blodtrykk. Og min ekstremt høye kroppsvekt.

Du snakket om at høyt blodtrykk kunne være grunnen til svimmelhet, for du antok vel at jeg har høyt blodtrykk grunnet “min ekstremt høye kroppsvekt” som du så pent kalte det for. Jeg tok i mot informasjonen – uten å bryte inn for å informere deg om at jeg faktisk, tro det eller ei, har for lavt blodtrykk. Du nevnte igjen min høye kroppsvekt, som om det var derfor jeg hadde kommet til deg. Du skulle sjekke ørekanalene mine og den bittelille skeivheten i nesen min. Du gjorde det også, men du brukte kortere tid på selve undersøkelsen, enn du gjorde på å fortelle meg om det høye blodtrykket mitt og konsekvensene ved min høye kroppsvekt. Dette gjorde du, uten noen som helst informasjon om min bakgrunn. Uten noen som helst informasjon om de mange årene jeg har kjempet mot PCOS. Uten å vite noe som helst om de mange årene jeg har hatt et vanskelig forhold til mat, samtidig som jeg stadig vekk blitt bedt om å spise mer for å få i gang forbrenningen min.

Jeg angrer på at jeg ikke sa noe. Jeg angrer på at jeg satt der, og lot deg snakke slik til meg. For ved å ikke si noe, lar jeg deg si det samme til neste pasient som kommer til deg. Men neste pasient er kanskje ikke like tykkhudet som meg. Neste pasient takler kanskje ikke at du, som skal sjekke ørekanalene og den bittelille skeivheten i nesen, utrykker ditt misnøye med hvordan nettopp denne pasienten ser ut.

Så kjære Øre, Nese, Hals-lege. Du jeg var hos i dag. Jeg forstår at du har et problem. Med mitt utseende og min kropp. Hvordan jeg ser ut. Men du vet ingenting annet om meg enn det du så de 20 minuttene jeg var hos deg i dag.

Newsflash:
Jeg veit jeg er feit, og så lenge jeg spiser sunt, så lenge jeg trener, så lenge jeg har perfekte blodprøveresulater, kolesterol og hjertefunksjon så skal ikke du – du som kun skal sjekke ørekanalene mine og den bittelille skeivheten i nesen min, få lov til å få meg, eller din neste pastient, til å føle det jeg følte i dag.

Read previous post:
BLACK FLOWERS

I sommer blomstrer det over alt.

Close